Ari Puhakka_DG SataIT 60 vuotta

Ari Puhakka on viihtynyt yli 40 vuotta SataIT:llä

Aloittaessaan työskentelyn vuonna 1980 Konekotka-yhtiössä Ari Puhakka ei varmastikaan osannut ajatella olevansa vielä reilut 40 vuotta myöhemmin saman yhtiön palveluksessa.

Ari on jo nuorena oppinut asiakaspalvelua ja myyntiä, sillä hänen perheellään oli pieni elintarvikekauppa 60- ja 70-luvuilla. Jo 12-vuotiaana hän sai palkkaa markan päivässä auttaessaan vanhempiaan myymälässä. Urapolku vei kuitenkin toimistolaitteiden huoltotehtäviin, ja Ari onkin nähnyt toimistotekniikan huiman kehityskaaren mekaanisista kirjoitus- ja kassakoneista moderneihin IT-ratkaisuihin. Kun uudet teknologiat syrjäyttivät mekaaniset laitteet, Ari kouluttautui kopiokoneiden ja monitoimilaitteiden huoltoon. Vuosikymmenten mittaiseen työuraan on mahtunut edellä mainittujen lisäksi myös muita mielenkiintoisia työtehtäviä.

SataIT:n 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kyselimme Arilta tämän hetken kuulumisia.

Mikä on nykyinen työtehtäväsi DG SataIT:llä, Ari?

- Roolini on vaihtunut laitteiden huollosta kokoustilojen AV- eli esitysjärjestelmien myyntiin ja suunnitteluun. Työni on vaihtelevaa ja itsenäistä, nautin työskentelystä mukavien asiakkaiden kanssa. Hoidan itsenäisesti koko myyntiprosessin alusta loppuun - kokoustilan kartoituksesta järjestelmän asennukseen sekä asiakkaan koulutukseen. Ja tuen myös muita myyjiämme kokoustilaratkaisujen ja infonäyttöjen myynnissä. Viihdyn työssäni erinomaisesti eikä minulla ole aikomusta jäädä eläkkeelle ihan lähivuosina, vaikka se olisikin mahdollista iän puolesta parin vuoden päästä.

Mikä on hauskin muisto tähänastisella työurallasi?

- Kerran vuosia sitten lankapuhelinaikaan asiakas kysyi pappia puhelimessa. Sanoin, ettei pappia tästä numerosta löydy, mutta kävisikö sen sijaan piispa. Meillä oli siihen aikaan töissä henkilö, jonka sukunimi oli Piispa. Ei kelvannut piispamme asiakkaalle, sillä soittaja tarvitsi papin lapsensa kastetilaisuuteen.

Miten vietät vapaa-aikaasi?

- Olen aktiivinen ay-toiminnassa sekä kiinnostunut sukututkimuksesta. Nyt työn alla on oman Puhakka-sukuni selvitys, ja lisäksi kuulun Mänttärin sukuseuran hallitukseen. Naapurissani sijaitsevassa Myllykosken Teatterissa tulee vierailtua varsinkin uusien näytelmien kenraaleissa tai ensi-illoissa ystävien kanssa. Viikonloppuisin tykkään käydä kaveriporukalla uimassa. Kuntoilun lomassa tulee samalla viikon kuulumiset vaihdettua.

- Matkailu on myös mielipuuhaani - jo vuosien takaa suosikkikohteitani ovat Madeira ja Nizza. Viime aikoina olen kiinnostunut myös Rodoksesta ja Virosta, varsinkin Pärnu kiehtoo. Ihan pian lähden nauttimaan taas kerran Madeiran vehreästä keväästä!

Data Group SataIT 60 vuotta

Lue myös nämä

Microsoft 365 Copilot saatavilla kaikille yrtyksille_DG SataIT

Miten otat Microsoft 365 Copilot -tekoälyapurin turvallisesti käyttöön?

Lue lisää
Data Group SataIT toimitusjohtaja Jarkko Pippola

Haastattelussa yrittäjä Jarkko Pippola: ”Menestys syntyy luottamuksesta ja yhteistyöstä”

Lue lisää
Yoton ja DG SataIt aloittavat yhteistyön

Yonoton ja DG SataIT aloittavat yhteistyön

Lue lisää
DG SataIT tunnelmia Porvoon Jukolasta 2023

Jukolan viesti kuuluu kesäämme – tunnelmaa Porvoon mitalla

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.