Historia

vanha-aames

 

Kirjoituskoneista pilvipalveluihin

Helsingin pommitukset ja toisen maailmansota olivat ohi. Suomen jälleenrakennus oli alkanut. Kaupparekisteriin kirjattiin 24.11.1944 Oy Konttorikonehuolto Aames. Huolettavaa ja korjattavaa pääkaupunkiseudulla riitti. Aameksen mekaanikot korjasivat valtion konttorien kirjoituskoneita, laskukoneita ja spriimonistuskoneita.

Kirjoituskoneet huipputuotteeksi

Yhteiskunnan muutoksiin tarttuminen oli pienen yrityksen elinehto. Suomen rahauudistus 1960-luvulla toi Aamekselle asiakkaita, sillä laskukoneiden ja kirjoituskoneiden summien nollat täytyi asentaa uudelleen. 
Konttorikoneiden myynti tuli myös osaksi Aameksen toimintaa, kun itäsaksalaisia kirjoituskoneita alettiin tuoda Suomeen. Maineikas alkujaan japanilainen Brother-kirjoituskone tuli myös myyntiin. Aames sai tunnustuksen 1980-1990-lukujen taitteessa parhaiten menestyneenä Brother-kirjoituskoneiden myyjänä.

Liiketoiminta uusiksi

Vuosikymmeniä edempänä tietokoneiden syrjäyttäessä kirjoituskoneet moni konttorikoneliike joutui lopettamaan toimintansa. Aames tuli uuden muutoksen eteen. Laajennettiin tietokoneisiin ja otettiin askel digitaaliseen maailmaan.
Aames liittyi myös 2000-luvun alussa vuonna 1992 perustettuun suomalaieen it-alan yritysten Data Group-ketjuun, joka toi ajankohtaiset ohjelmistopalvelut mukaan liiketoimintaan.

Langaton yrittäjyys

Tänä päivänä konttorityöskentelyn ratkaisut ovat edelleen keskeisiä, vaikka liikkuvuus, langattomuus ja ajan tai paikan riippumattomuus kuvailevat asiakasyritysten tarpeita. Käytännössä siis oman yrityksen koko toimintaa voi hoitaa tabletin kautta missä vain.

Tutustu Aames Oy:n historiaan tarkemmin täältä.

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.